Welkom

Welkom op de weblog van Atelier de Klaproos!

Op deze weblog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van vilt, nieuwe ontwerpen, pakketten en beurzen!



zaterdag 12 januari 2013


Buiten is het een witte wereld. Helemaal leuk daarbij zijn de pakketten van Atelier Anke.Ze heeft twee nieuwe pakketten voor het Oudhollandse Wintertafereel.

Oud Hollandse Gebakkraam  - pakket prijs 44,95

Een andere benaming voor de Oud Hollandse Gebakkraam is de Oliebollenkraam. Deze kraam is vaak te vinden op een kermis, een markt maar ook gedurende de koude wintermaanden van het jaar in winkelstraten en bij schaatsevenementen.
In de Oud Hollandse Gebakkrraam worden oliebollen gevuld met krenten en/of ( rum) rozijnen, Berlinerbollen, appelbeignets of warme wafels verkocht. Volgens een oude traditie worden deze oude Hollandse baksels gemaakt en gebakken.

Vooral de oliebollen zijn een traditioneel, gefrituurd gistdeeg gerecht uit de lage landen.
Traditiegetrouw gegeten op Oudejaarsavond maar ook heerlijk tijdens schaatsactiviteiten in de koudere winterperiode.
Daarom is er vaak een Oud Hollandse Gebakkraam te vinden bij de finish bij een schaatsevenement.
De schaatsers kunnen na hun schaatstocht heerlijk bijkomen door het eten van een warme oliebol.

 


Banenveger - pakket prijs  20,95

Het is gewoonlijk de ijsmeester die mensen oproept om de baan sneeuwvrij te maken. Het sneeuwvrij maken gebeurt door te schuiven door middel van schuifmateriaal. Met de bezem wordt een glanzige en gladde baan voor de schaatsliefhebbers verkregen.....
In dit pakket zitten naast het vilt ook de Friese klompschaatsen en bezem .
In combinatie met IJsmeester Sietske van de winterserie wordt het geheel nog completer. Natuurlijk ook de andere ontwerpen uit de winterserie zullen heel goed bij dit ontwerp passen omdat de gehele stijl goed bij elkaar past en op elkaar aansluit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten